Geplaatst op 1 reactie

We zijn open!

Afgelopen zaterdag was de opening van onze winkel. Veel familie en vrienden, mensen die berichten in de (sociale) media had gezien, en passanten bezochten de opening. Er was wat te drinken en eten gedurende de hele dag, waaronder deze prachtige taart.

We hadden een superfijne dag en willen alle bezoekers daarvoor bedanken! We zijn vanaf nu elke dinsdag, donderdag (incl koopavond), zaterdag en koopzondag geopend. Alleen in de zomer zullen we in het weekend gesloten zijn als we op een festival staan. De data zijn te vinden in de agenda.

Geplaatst op Geef een reactie

Media aandacht AD Rivierenland

Toch wel heel bijzonder om met je hoofd voor op een krant te staan…

Op 8 januari vond het AD Rivierenland ons op internet en plaatsten ze een stukje over onze winkel. Dit stuk is hier te vinden.

Kort daarop namen ze contact met ons op om af te spreken voor een interview. Daarmee kwamen we op 12 januari op de voorpagina en op pagina 5 terecht. De foto hierboven is de voorpagina. Het interview is hier te lezen op de website van AD Rivierenland.

Geplaatst op 2 Reacties

Nieuw avontuur: winkel opent zaterdag 19 januari

Voor Faery Goods was 2018 een mooi jaar. We hebben veel festivals bezocht en het daar erg druk mee gehad (naast onze vaste banen). En nu staat er een nieuw avontuur voor de deur: een eigen winkel. We hebben dit jaar tijdelijk een winkel in beheer. Een prachtige kans om onze spullen in een winkel te verkopen, naast de festivals en markten.

Op zaterdag 19 januari is de grote opening, op bijna alles krijgt u deze dag korting. We openen om 11 uur en sluiten om 17 uur. De hele dag kunt een genieten van een hapje en een drankje om de opening te vieren. Het adres is Haarstraat 7 in Gorinchem. Hopelijk tot snel!

Geplaatst op Geef een reactie

Magisch Samhain

In het vestingstadje Bourtange vindt elk jaar een bijzonder evenement plaats. een festival omtrent het paganistische jaarfeest Samhain. Het begin van de donkere tijd van het jaar en de start van het nieuwe jaar voor onder meer heksen.

Zoals op de bovenstaande foto te zien is, was het erg koud. We hadden de dekens deze keer hard nodig.

Omdat de standhouders naast ons niet kwamen, mochten we een extra kraam vullen. Gelukkig hadden we daarvoor genoeg spullen bij ons.

Speciaal voor de gelegenheid hadden we ook wat Halloween producten meegenomen. Deze bleken erg in trek.

Vooral het bijzondere schaakspel van Paolo Chiari trok veel aandacht.

Een leuk, kleinschalig festival waar we, als we volgend jaar weer gaan, zullen zorgen voor voldoende warmte.

Geplaatst op Geef een reactie

Elfia Arcen, groots en nat

Elifa is een groot festival dat twee keer per jaar plaatsvindt, in april in Haarzuilens en in september in Arcen. Wij waren in september aanwezig op de laatste locatie. De kasteeltuinen van Arcen vormen een mooi decor voor dit festival. Veel prachtig geklede mensen en leuke muziek. Wij stonden schuin voor een podium en konden genieten van optredens en modeshows.

Op Elfia konden we voor het eerst een aantal stukken van onze nieuwe collectie laten zien: producten van Woodland Knoll die we op de Autumn Fair in Birmingham hadden gevonden. Op bovenstaande foto is dat het boomhuis.

Ook hebben we op Elfia workshops elfendeurtjes schilderen gegeven. Erg leuk om te doen en mooi om de resultaten te zien.

Helaas viel de zondag in het water. Het regende de hele dag en het was daardoor waterkoud. Maar alles bij elkaar hebben we een mooie tijd gehad en verwachten we er volgend jaar weer te kunnen staan.

Geplaatst op Geef een reactie

Het hoge noorden: fantasie en historie

In de tweede helft van augustus hebben de weekenden doorgebracht in het hoge noorden: in Friesland en Groningen, op Imaginarium en Middeleeuws Winschoten.

Op Imaginarium was Sherlock Gnomes voor het eerst op onderzoek uit. Hij voelde zich goed thuis op de kraam tussen de fairy huizen en magische wezens.

In Winschoten maakte onze gnoom een fijn hoekje bij een boom voor zijn badtijd.

Het weer op beide festivals was heerlijk en de sfeer goed. Zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen als je in de buurt bent.

Geplaatst op Geef een reactie

El Mundo Fantasia – een fantastische wereld

In het verre zuiden van Limburg was er begin juli iets bijzonders aan de hand. In het park Mondo Verde zvond het festival El Mundo Fantasia plaats. Een uniek festival, want we hebben nergens meegemaakt dat we tegenover tijgers stonden met onze kraam.

Naast diverse dieren zijn er attracties te vinden en mooie tuinen. Echt een unieke combinatie.

Het festival zelf was erg gezellig met fantasy, cosplay en steampunk. Verspreid over het park waren kampementen en pleintjes met kramen te vinden. We zagen prachtige kostuums, er was muziek en all-you-can eat snacks. En dat alles in een sprookjesachtige omgeving. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

Geplaatst op Geef een reactie

Rapalje Zomerfolk Festival 2018

In het weekend van 9 en 10 juni vond in het Stadspark van Groningen het Rapalje Zomerfolk Festival 2018 plaats.

Op 8 juni reden Jolanda en Kevin samen met één van de vrijwilligers naar het hoge noorden. Daar aangekomen werd de Faery Goods bus uitgepakt en werd de kraam ingericht. Het is altijd even een rommel, maar al snel gaat het er beter uitzien.

rapalje zomerfolk festival 2018

Jolanda en Kevin sliepen de eerste nacht bij vrienden. Jolanda komt uit Groningen en op vrijdagavond hebben ze onder meer rondgereden langs plekken uit het verleden. De tweede nacht (van zaterdag op zondag) sliepen ze op het matras achter in de bus. De bus kon achter de kraam staan, dus dit was erg fijn. Tijdens zo’n weekend gaat er altijd flink wat proviand mee, zoals jullie kunnen zien.

rapalje zomerfolk festival 2018

De kraam stond er weer mooi bij, met een aantal nieuwe producten, zoals de gotische cottage en het houthakkershuis. De grote favorieten waren deze keer het boomhuis en het theepothuis. Deze waren na het weekend uitverkocht.

rapalje zomerfolk festival 2018

Ook lagen er deze keer een aantal nieuwe deuren extra op tafel: de grote groene kasteeldeur, de rode hobbitdeur en de grote roze princessendeur. En de nieuwste aanwinst is de pompoenkoets met de sierlijke witte muizen ervoor.

rapalje zomerfolk festival 2018

Het weer was overdag prima, en de sfeer was heerlijk ontspannen. Jolanda en Kevin hebben een fijn weekend gehad in Groningen en kijken uit naar het festival volgend jaar.

rapalje zomerfolk festival 2018

 

Geplaatst op Geef een reactie

Middeleeuws Festijn Doetinchem

Tijdens pinksteren (20 en 21 mei) was het Middeleeuws Festijn Doetinchem bij kasteel de Kelder. Het waren twee warme en rustige dagen in een mooie omgeving.

doetinchem 1
We stonden op een mooie plek onder de bomen met veel ruimte achter de kraam om al onze spullen kwijt te kunnen. We hadden gezellige buren aan beide kanten.

doetinchem 2
Veel van de huizen, zoals de gieter en de gestreepte kalebas, stonden op tafel. Ook andere spullen vonden hun plekje er tussenin. De tafel wordt echter ondertussen te klein voor alles wat we aan kunnen bieden.

doetinchem 3
Een pixie zat te wachten voor het theepothuis op bezoekers. Gelukkig kwamen er regelmatig mensen langs en hebben we fijne gesprekken kunnen voeren.

Geplaatst op Geef een reactie

Middeleeuws Cannenburch

Op zaterdag 5 en zondag 6 vond het Middeleeuws Festijn Cannenburch plaats in Vaassen. Tijdens dit festijn was er veel te beleven: riddergevechten, roofvogelshows, re-enactment en een gezellige markt.

cannenburch 1
Ook Faery Goods was aanwezig.

cannenburch 2
Het weer was goed en de mensen vriendelijk. We hebben ons prima vermaakt en onze spullen bleken bij de bezoekers nog erg onbekend, dus we hebben veel leuke gesprekken kunnen voeren.

cannenburch 3
Zo stonden er het Huis Boomstam met de Fairy schommel. Ervoor waren de Reuzenslak , de Fairy met duif en de Zonnebloemen te zien.

cannenburch 6
Op de schommel lag een bladfairy.

cannenburch 4
Huis Heksenhoed werd deze keer bewoond door Tom.

cannenburch 5
Onze Faun voelde zich thuis bij de dorpskalebas.

Het was een geslaagde dag naast een mooi kasteel. Hopelijk tot volgend jaar!