Privacy en cookies

Faery Goods neemt je privacy serieus en gaat zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Op deze pagina kun je meer informatie over ons privacybeleid lezen. Door gebruik te maken van www.faerygoods.nl ga je akkoord met deze privacy policy en de voorwaarden die wij hierin hebben opgenomen. Deze privacy policy kan van tijd tot tijd zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd of aangepast. De laatste wijzigingen op deze pagina zijn aangebracht op 18 mei 2018 vanwege de invoering van de AVG op 25 mei 2018.

Faery Goods (lees hier meer over ons) bestaat uit Kevin en Jolanda. Hieronder vind je onze contactgegevens:
Cornelis Verheuvelstraat 9
4247EP Kedichem
06-18188026

 

Privacy 300x166 - Privacy en cookies

PRIVACY

Faery Goods hecht waarde aan de bescherming van je persoonlijke gegevens. Het waarborgen van de privacy van bezoekers van www.faerygoods.nl is een belangrijke taak voor ons. Daarom beschrijven we in deze privacy policy welke informatie we verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken.
Je hoeft ons niet te voorzien van persoonlijk identificeerbare informatie om www.faerygoods.nl te gebruiken. Als we enige persoonlijke informatie ontvangen, verwerken en/of gebruiken we het op een eerlijke en rechtmatige wijze. Wij zullen nooit zomaar je persoonlijke informatie delen met derden. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

Nieuwsbrief

Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, slaan we je naam en e-mailadres op. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het verzenden van een nieuwsbrief (maximaal maandelijks). Je kunt je ten allen tijden uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de link onderin te klikken of contact met ons op te nemen. Je gegevens worden dan uit onze database verwijderd en zullen nergens bewaard blijven. We maken gebruik van MailChimp voor onze nieuwbrieven. Ook bij hen zullen de gegevens verwijderd worden als je ons vraagt om verwijdering van je gegevens. De servers van MailChimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over het privacybeleid van MailChimp vind je hier. Zij hebben een addendum van hun privacybeleid waarbij ze zich confirmeren aan de Europese AVG.

Reacties

Als je een reactie geeft op een product of een bericht van Faery Goods, slaan we je naam en e-mailadres op. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het registreren van je reactie (je ontvangt een mail met de vraag je reactie te bevestigen, zodat er zo min mogelijk spam op onze website terecht komt). Je kunt ten allen tijden vragen om je e-mailadres te wissen. Je e-mailadres wordt dan uit onze database verwijderd en zal nergens bewaard blijven. Je naam zal in principe zichtbaar blijven op de website bij je reactie. Je kunt ons wel verzoeken deze te wijzigen. We zullen daar zoveel mogelijk aan voldoen.

Bestelling

Als je een bestelling bij ons doet, vragen we om je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens gebruiken we alleen om je bestelling te verzenden en/of je te informeren over de voortgang van je bestelling of navraag te doen hierover. Gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Woocommerce. Woocommerce zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding (te zien aan https voor het webadres). Wij gebruiken de door jou aangeleverde gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Je gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling, zoals PostNL, DHL, DPD of MyParcel.

Betaling

Een betaling in de webwinkel van Faery Goods gaat via Mollie. Je wordt voor de transactie altijd verwezen naar de website van Mollie door middel van een beveiligde verbinding. Je betaalgegevens (zoals Ideal- of creditcardgegevens) worden niet doorgegeven aan onze servers en worden dan ook niet door Faery Goods opgeslagen. De enige gegevens die wij opslaan zijn je voor- en achternaam (voor de levering van je bestelling), je adres (voor de levering van je bestelling), je telefoonnummer (om contact op te kunnen nemen bij veranderingen in de bestelling/levering of om vragen hierover te kunnen stellen), en e-mailadres (voor bevestiging en factuur, en om je op de hoogte te houden van je verzending – de verzender zal je uit onze naam een e-mail sturen met een track&trace code). Indien je een transactie start en deze wordt niet afgerond, worden je transactiegegevens (naam, adres, e-mail en IP) aan het einde van de maand verwijderd van onze server.

Bewaartermijn en recht op inzage en verwijdering van gegevens

Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor onze e-mails, zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem worden verwijderd. De gegevens van je bestelling (de factuur inclusief naam en adresgegevens) bewaren we tenminste 7 jaar in onze boekhouding, om aan de wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door ons verwijderd. Deze termijn geldt, behalve als er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een inzageverzoek indienen.

Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen. Daarnaast heb je recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, recht op het beperken van de verwerking en recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een verzoek doen. Wij zullen je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Je verzoek kan via de post, per e-mail (info @ faerygoods.nl) of via het contactformulier op deze website worden ingediend.
Mocht je niet tevreden zijn over hoe we met je gegevens zijn omgegaan, kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

MONITORING

www.faerygoods.nl maakt gebruik van Matomo (een soort Google Analytics, maar dan anoniem) om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken, hoe een bezoeker zich op de website gedraagt en welke pagina’s worden bezocht. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites omdat het informatie oplevert op die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. De informatie die we, via cookies, registreren, bestaat onder meer uit de oorsprong van de verbinding en de bezochte pagina’s. Deze informatie alleen is niet voldoende om je te identificeren. De gegevens kunnen worden gebruikt voor statistische doeleinden om het verkeer naar en op onze website te analyseren (zoals meest en minst bekeken pagina’s, en activiteit per dag). Traffic data wordt altijd anoniem verwerkt en is niet gekoppeld aan andere persoonlijke informatie.

 

cookies 300x169 - Privacy en cookies

COOKIES

www.faerygoods.nl plaatst cookies bij bezoekers. Cookies zijn kleine beetjes informatie die onze server naar jouw browser stuurt met de bedoeling dat deze informatie tijdens je huidige bezoek of bij een volgend bezoek weer naar onze server teruggestuurd wordt. Deze kleine tekstbestanden worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van je computer. In de cookies wordt informatie opgeslagen (zoals de instellingen van jouw pc en door jou aangegeven voorkeuren) om een volgend gebruik van www.faerygoods.nl te vergemakkelijken. Ook de inhoud van je winkelmand wordt tijdens je bezoek aan onze website bewaard als een cookie. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer. Deze informatie bevat geen naam- of adresgegevens of andere persoonlijke gegevens.
Je kunt er voor kiezen om cookies uit te schakelen of te verwijderen. Dat doe je door gebruik te maken de mogelijkheden van je eigen browser. Je vindt meer informatie over deze mogelijkheden op de website van de aanbieder van je browser. Over het algemeen kan dit via je browserinstellingen.
Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden hoe je cookies kunt uitschakelen.
Heb je verder nog vragen over onze cookies? Neem dan gerust contact met ons op.

LINKS NAAR ANDERE WEBSITES

www.faerygoods.nl bevat links waarmee je de website verlaat en op websites van een andere partij terecht komt, zoals social media links. Faery Goods heeft geen zeggenschap over de websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze websites van derden een andere privacy policy van toepassing is. Wij accepteren geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites van derden. Wij raden je aan het privacybeleid en/of verklaringen van de andere websites die je bezoekt te raadplegen.
Faery Goods is zorgvuldig als het gaat om het geven van correcte en actuele informatie aan de bezoekers van de website. Wij zijn niet verantwoordelijk voor informatie, data of programma’s die je via een link op onze site krijgt op de pagina’s van derden. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze websites kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt bij Faery Goods.

Hier vind je onze pagina met algemene voorwaarden.
Hier vind je alle voorwaarden omtrent levering en retour.